Szakmai partnert keresel elképzeléseidhez?

Nézd meg, eddig milyen szakmai partnerségekben vettünk részt itthon és Európában, vagy keress meg minket közvetlenül konkrét ötletekkel, pályázatokkal.

Szakmai partnert keresel elképzeléseidhez?

Nézd meg, eddig milyen szakmai partnerségekben vettünk részt itthon és Európában, vagy keress meg minket közvetlenül konkrét ötletekkel, pályázatokkal.

A módszerről

Többet szeretnél tudni az IKT módszeréről, esetleg beleolvasnál publikációnkba? Összegyűjtöttük szakmai megjelenéseinket, módszertani ismertetőinket, illetve a tagjaink által írt és ajánlott könyveket. Böngéssz köztük kedvedre!

Személyesen ismerkednél a módszerünkkel?

Bemutatóinkkal találkozhatsz szakmai konferenciákon, de saját rendezvényeinken is betekinthetsz a módszer alkalmazási lehetőségeibe. Legközelebb itt találkozhatsz velünk:

Projektjeink

Az Egyesület jellemzően az Európai Unió Erasmus+ programjának a támogatásával vesz részt külföldi partnerekkel olyan projektekben, melyek elsődleges célja a módszerünk népszerűsítése, fejlesztése és adaptációja. Mivel sokszínű és sokrétű, így jól igazítható különböző életkori célcsoportokhoz (tinik, fiatalok, idősek, felnőttek), különböző élethelyzetekhez (kiégés által veszélyeztetett segítő szakemberek, nyelvi akadályokkal küzdők, menekültek, tanulási nehézségekkel küzdők, stb.) így hatékonyan tudunk ezek mentén más szakemberekkel együtt gondolkodni a módszer mentén. Külföldi felnőtt és fiatal célcsoportokkal is jól tudjuk a módszert alkalmazni, mert a módszer sajátossága miatt kevés szóval, magas szintű nyelvtudás nélkül is tudunk foglalkozásokat, programokat tartani.

A nemzetközi projekteket egy külön team viszi az egyesületen belül, melynek vezetője Zsiday Kriszta.

Futó projektjeink

Safety first! - Skills and competencies for youth workers

A projekt célja: A futó projekt ifjúsági munkások szakmai készségeire fókuszál, célja, hogy a fiatalokkal fizikai és érzelmi szempontból egyaránt biztonságos környezetben dolgozzanak.

Célcsoportja: ifjúsági munkások

Megvalósítás ideje: 2022. szeptember 1 – 2025. augusztus 31.

Támogató program: Erasmus+ KA2

Partnerek: 3 nemzetközi partner: Civil Protection Falchi del Salento  (Olaszország), Community Development Institute Association (CDI – Észak-macedón Köztársaság) , MOVE to Be You (Ausztria)

 

Már lezárt projektjeink

ERASVUS+ European opportunities for Raising Skills through Volunteering of Unengaged Seniors

A projekt célja: A futó projekt célja, hogy 50 év felettieket hozzásegítsen az értékesen megélt időhöz, az aktív szerepvállaláshoz generációk közötti programok, önkéntesség és képzések által.

Célcsoportja: 50 év felettiek

Megvalósítás ideje: 2020. szeptember 1. – 2023. február 28.

Támogató program: Erasmus+ KA2

Partnerek: 4 nemzetközi partner: FATTORIA PUGLIESE DIFFUSA ASSOCIAZIONE CULTURALE (Olaszország), Asociación Socioeducativa EDUPLUS (Spanyolország), Universidad de Castilla- La Mancha (Spanyolország)

Europe City-Teller: Cultural mediation & storytelling for tourism between theatre, multimedia and narration

A projekt célja: Az EU-ACT projekt fő célkitűzése, az volt, hogy bemutassa a helyi szokásokat, hagyományokat, felhívja a figyelmet a fenntarthatóságra, óvja és megerősítse a helyi örökséget, specialitásokat és kultúrát. Ennek érdekében a partnerség célja volt, hogy ötvözze a kulturális mediációt, a színházi, nemverbális és digitális történetmesélést és olyan új eszközöket, kulturális turisztikai termékeket hozzon létre, melyek vonzóak és edukatívak a célközönségnek. A projekt során felhasználtuk azokat a nemzetközi tapasztalatokat a színház, a design, a digitális programozás, a kulturális örökség megőrzésére alkalmazott történetmesélés módszertanának területéről, melyeket a stratégiai partnerség olasz, német, lengyel, brit és magyar résztvevőinek szaktudása biztosított.

Célcsoportja: Fiatalok és felnőttek, akik érdeklődnek a kulturális történetmesélés iránt.

Megvalósítás ideje: 2018. október 1. – 2021.06.30

Támogató program: Erasmus+ KA2

Partnerek: 4 nemzetközi partner: EURO-NET NETWORK (Olaszország), Comparative Research Network e.V., CRN (Németország), EURO-IDEA (Lengyelország),INTERACTING UK (Egyesült Királyság)

MORE THAN WORDS - integrating creativity in intercultural training

A projekt célja: A „More than Words” („Több, mint szavak”) projekt célja azt volt, hogy a verbalitásukban akadályoztatott csoportokkal dolgozó szakemberek, pedagógusok, szociális és kulturális munkások, képzők eszköztárát fejlessze és interkulturális kommunikációját javítsa. A projekt során módszereket, gyakorlatokat fejlesztettünk ki, valamint felmérést végeztünk, melyeket kiadványokba foglaltunk.

Célcsoportja: Nemverbális eszközökben érdekelt segítő szakemberek, képzők, oktatók, szociális és kulturális szakemberek.

Megvalósítás ideje: 2017. szeptember 1. – 2020. augusztus 31.

Támogató program: Erasmus+ KA2

Partnerek: 7 nemzetközi partner: Border Crossings (Egyesült Királyság), EURO-NET NETWORK (Olaszország), Comparative Research Network e.V., CRN (Németország), Stowarzyszenie Dla Ziemi (Lengyelország), Association des Égyptiens au Luxembourg (Luxemburg), Network African Rural and Urban Development (Németország)

“Get ready for the show" partnerségépítő szeminárium

A projekt célja: Egyesületünk részt vett 2017. december 4-9. között Lipcsében egy egyhetes partnerségépítő, tapasztalat megosztó szemináriumon a Theater Vision, lipcsei székhelyű szervezet által beadott pályázat meghívására.A partnerségépítő szeminárium során gyakorlati módon osztottuk meg tapasztalatainkat és jó gyakorlatainkat rövid demo műhelyek keretében és kerekasztal megbeszélések során. Főként a művészeti módszereknek a fiatalok szolidaritásának és aktív állampolgári kompetenciáinak fejlesztésére szolgáló eszközökre fókuszáltunk. Olyan témákat jártunk körbe mint
– a művészet elveinek és módszertanának megértése az ifjúsági munkában,
– a KA2 projekt koncepciójának megvitatása (mint az ifjúsági munka eszköze a szolidaritás és a hátrányos helyzetű csoportok megerősítése érdekében)
– az együttműködés módjainak feltárása és a módszerek körüli erős európai minőségi munka fejlesztése,
– partnerségek és együttműködés kiépítése további projektekhez 2017–2019-ben;
– egy stratégiai, európai szintű együttműködési partnerségi projekt alapjai a megközelítések ötvözése mentén.

Célcsoportja: Művészeti módszereket használó szervezetek

Megvalósítás ideje: 2017.09.01 – 2017.12.31.

Támogató program: Erasmus+ KA1

Partnerek:4 nemzetközi partner: Theater Vision e.V. (Németország), Clowndestino (Olaszország), Qualitimpact (Magyarország), Synergy Romania (Románia)

The artist within – Applied eMOTION. Dance and art expression in formal and non-formal education for developing entrepreneur skills – best practice sharing between sectors and methods

A projekt célja: A projekt célja az volt, hogy a partnerek jó módszereinek megosztása által beazonosítsuk azt, hogy hogyan segítik a művészeti, kifejezést segítő eszközök a szakmai, személyes megújulást és hogyan tudnak ilyen módon a vállalkozó kedv erősítéséhez hozzájárulni. A segítő területen dolgozó szakemberek kiégése hangsúlyos volt, ennek megelőzését és kezelését illető szakmai szempontokat, módszereket, felmérések eredményeit kiadványainkban közöltük a projekt végén

Célcsoportja: Különböző művészeti, kifejezést támogató eszközöket használó, vagy arra nyitott segítő szakemberek és őket oktató szervezetek.

Megvalósítás ideje: 2014. szeptember 1. – 2016. augusztus 31.

Támogató program: Erasmus+ KA2

Partnerek: Egyesületünk volt a főpályázó, projekt gazda. nemzetközi partner: Association on Refugees and Migrants, ARM-BG (Bulgária), Theater Vision e.V. (Németország), Comparative Research Network e.V., CRN (Németország), EURO-NET NETWORK (Olaszország), Społeczna Akademia Nauk, SAN (Lengyelország)

“SZÜLŐ JÁTÉK Játszunk, hogy jobb szülővé válhassunk!” (PARENT PLAY Let’s play to become a more successful parent)

A projekt célja: Műhelyünk fő célja az volt, hogy elősegítsük a résztvevők sikeresebb szülővé válását a gyermekek fejlődésének követésével és a játék fejlődésének útján. A 8 napos program során a résztvevők átélhették a gyermekkor legfontosabb állomásait, a csecsemőkortól kezdve a kisgyermekkoron át a tinédzser évekig – egy sor játékkal, kreatív művészeti tevékenységgel és tapasztalatok megosztásával.

Célcsoportja: Felnőttek, szülők

Megvalósítás ideje: 2013.06.30 – 2013.07.07

Támogató program: Grundtvig felnőtt tanulói műhely

Partnerek:A Magyar Mozgás- és Táncterápiás Egyesülettel (MMTE) közösen megvalósított

2012 “Soha nem késő! A bennünk élő Művész felébresztése” (Reviving the hidden Artist Within – Applied eMotion)

A projekt célja: Műhelyünk célja az volt, hogy segítsük a résztvevőket (sokan fiatalokkal dolgoznak, segítő szakemberek, vállalkozók), hogy megtalálják az utat belső hiteles lényükhöz, és megtalálják a számukra legmegfelelőbb kifejezési és tanulási módokat. Ennek a folyamatnak a megkönnyítésére a szabad, kifejező mozgást és táncot, valamint a multimodális expresszív művészetterápia eszközeit használtuk humanisztikus, elfogadó, megtartó környezet és folyamatorientált megközelítés keretében.

Célcsoportja: Felnőttek, segítő foglalkozásúak

Megvalósítás ideje: 2012.06.30 – 2012.07.08

Támogató program: Grundtvig felnőtt tanulói műhely

Partnerek:

Szakmai diskurzus

Hazai és nemzetközi szinten is igyekszünk jelen lenni a szakmai életben. Az utóbbi években részt vettünk több nemzetközi projektben is, illetve a konferenciákon képviseltük az egyesületünket itthon és Európában egyaránt. Elvünk, hogy mindig nyitottan álljunk a szakmai diskurzushoz, és örömmel fogadunk minden megkeresést, ami az IKT módszer alkalmazási lehetőségeinek feltárásra, a nonverbális eszközök közötti helyének bemutatására irányul.