Soha nem késő! A bennünk élő Művész felébresztése (Reviving the hidden Artist Within – Applied eMotion)

A projekt címe: “Soha nem késő! A bennünk élő Művész felébresztése” (Reviving the hidden Artist Within – Applied eMotion)
A projekt száma: 2011-1-HU1-GRU13-04286
Megvalósítás ideje: 2012.06.30 – 2012.07.08
Támogató program: Grundtvig felnőtt tanulói műhely
Támogató program linkje: Az Európai Bizottság Egész életen át tartó tanulási programja már nem létezik ebben a formában
A projekt célja: Műhelyünk célja az volt, hogy segítsük a résztvevőket (sokan fiatalokkal dolgoznak, segítő szakemberek, vállalkozók), hogy megtalálják az utat belső hiteles lényükhöz, és megtalálják a számukra legmegfelelőbb kifejezési és tanulási módokat. Ennek a folyamatnak a megkönnyítésére a szabad, kifejező mozgást és táncot, valamint a multimodális expresszív művészetterápia eszközeit használtuk humanisztikus, elfogadó, megtartó környezet és folyamatorientált megközelítés keretében.
Célcsoportja: Felnőttek, segítő foglalkozásúak
Partnerek:
Rövid összefoglaló (mit valósítottunk meg): Máriahalmon 16 országból érkező 24 résztvevővel tartottuk meg a programot. A felnőtt résztvevők szabadon és nyugodtan ismerkedhettek és kísérletezhettek a különböző művészeti módszerekkel, így fokozatosan fedezve fel, hogy mely kifejezési, művészeti módok állnak legközelebb autentikus lényükhöz. Az ilyen megközelítés segíthet megtalálni a legmegfelelő tanulási technikákat (pl. vizuális, hallási vagy kinesztetikus preferenciák) vagy a kikapcsolódás, töltődés módjait (olvasás, színház, úszás stb.). Ez akár a magunkkal folyatott diskurzus „anyanyelvének” megtalálásához is vezethet, azaz felfedezhetjük, hogy miképp tudunk leginkább önmagunkkal kapcsolatban lenni (pl. Naplóírás, zenehallgatás, meditáció vagy tánc stb.)

Ezen a workshopon pszichológiai kikapcsolódást kínáltunk a résztvevőknek, és eszközöket biztosítottunk számukra a hosszú távú kikapcsolódáshoz, a mélyebb önismerethez, a személyes növekedéshez és a fokozott mentális jóléthez.

Ajánló/idézet 1 db: „Különleges hely volt, különleges emberekkel és egy váratlanul feltöltő élménnyel. A program lehetővé tette, hogy újra felfedezzem az erőforrásaim, az örömöm forrását a mozgásban és az esőben a többiekkel ugrálva, vagy a közös tábortűz mellett azt éreztem, hogy újra hazataláltam önmagamhoz. Lelkileg nagyon megterhelő munkát végzek, de itt végre magammal tudtam foglalkozni.”
A projekt oldala:
Letölthető anyagok: