Europe City-Teller: Cultural mediation & storytelling for tourism between theatre, multimedia and narration

A projekt címe: Europe City-Teller: Cultural mediation & storytelling for tourism between theatre, multimedia and narration
A projekt száma: 2018-1-IT02-KA204-048011
Megvalósítás ideje: 2018. október 1. – 2021.06.30
Támogató program: Erasmus+ KA2
Támogatás összege: 296285 EUR
Támogató program linkje: https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/about_en
A projekt célja: Az EU-ACT projekt fő célkitűzése, az volt, hogy bemutassa a helyi szokásokat, hagyományokat, felhívja a figyelmet a fenntarthatóságra, óvja és megerősítse a helyi örökséget, specialitásokat és kultúrát.
Ennek érdekében a partnerség célja volt, hogy ötvözze a kulturális mediációt, a színházi, nemverbális és digitális történetmesélést és olyan új eszközöket, kulturális turisztikai termékeket hozzon létre, melyek vonzóak és edukatívak a célközönségnek. A projekt során felhasználtuk azokat a nemzetközi tapasztalatokat a színház, a design, a digitális programozás, a kulturális örökség megőrzésére alkalmazott történetmesélés módszertanának területéről, melyeket a stratégiai partnerség olasz, német, lengyel, brit és magyar résztvevőinek szaktudása biztosított.
Célcsoportja: Fiatalok és felnőttek, akik érdeklődnek a kulturális történetmesélés iránt.
Partnerek: 4 nemzetközi partner: EURO-NET NETWORK (Olaszország),

Comparative Research Network e.V., CRN (Németország), EURO-IDEA (Lengyelország),INTERACTING UK (Egyesült Királyság)

Rövid összefoglaló (mit valósítottunk meg): Három szellemi terméke lett a projektnek.

1.    Élő történelmi séta: színházi sétaútvonalak, ahol “megelevenítő színészek” korhű öltözékekben bemutatták a történelmileg-művészileg érdekes helyszíneket az érintett európai városokban.
2.    A projekt által létrehozott tartalmakat mélységében bemutató online platform (mely az események előtti és utáni tapasztalatokat összegzi).
3.    Egy kiterjesztett valóság (AR) alapú mobil alkalmazás, mely kapcsolódik a partnerek által összeállított útikönyvhöz és színészi játékleíráshoz. Így a túrák mind virtuálisan, mind személyesen (egyénileg, vagy csoportosan) is bejárhatóak.

Ajánló/idézet: „Az utcán előadni egyaránt félelmetes és felszabadító. A történetek, amiket eljátszunk a közönséggel minden egyes alkalommal tovább gazdagítanak engem éppen úgy, mint a nézőket. Nem gondoltam volna, hogy személyes, önismereti szinten is ilyen fontossá válhat ez a munka.”
A projekt oldala: https://www.europecitytellers.eu/en/
Letölthető anyagok: Hírlevél1, Hírlevél2, Hírlevél3, Hírlevél4
Beszámolók: Útibeszámoló