Horváth Diána

integrált kifejezés- és táncterápiás csoportvezető jelölt

integrált kifejezés- és táncterápiás csoportvezető jelölt

klinikai és mentálhigiénés gyermek- és ifjúsági szakpszichológus, autogén tréning terapeuta (gyermek, felnőtt, várandós relaxáció)

Területek:

gyermek- és serdülő egyéni és csoportterápia mozgásterápiás fókusszal, felnőtt egyéni terápiák, verbális és mozgásos fókusz
Bemutatkozás:

A gyermekklinikum területéről érkeztem az integrált kifejezés- és táncterápia világába. A gyermekekkel, illetve a családokkal való terápiás munka, a korai ellátásban szerzett tapasztalatok már a képzésbe lépésem előtt rávilágítottak arra, hogy a cselekvés, a szabad mozgás, az alkotó tevékenység milyen fontos, a verbalitás eszközével gyakran nem hozzáférhető hozzájárulást adnak a gyermekek és felnőttek elakadásainak megértéséhez, a terápiás munka sikeréhez. Ez a tapasztalás a képzés során egy elméleti-módszertani keretbe integrálódott, pszichológusi identitásom fontos alapkövévé vált, hogy a testi, sejtszintű emlékek, élmények megszólítása teret nyit nehézségeink, erőforrásaink, kapcsolati mintáink mélyebb megértéséhez, szükség esetén reparációjához. Fontosnak tartom, hogy minél színesebb, sokoldalúbb legyen az az eszköztár, amivel a kliens felé fordulok, és amivel kísérem, támogatom őt a terápiás folyamatban.